Amerikaanse remake Zus & zo

Regisseur Paula van der Oest hoopt op Diaz, Moore en Foster in de hoofdrollen

De Nederlandse regisseur Paula van der Oest gaat in Amerika een remake maken van haar film Zus & Zo. Dat heeft distributeur RCV dinsdag bekendgemaakt. De rechten van de film zijn verkocht aan de Amerikaanse producenten Renee Missel en Jonathan Dana. De opnamen moeten medio volgend jaar plaatsvinden.

Zus & Zo is een komedie over de drie zussen Wanda, Sonja en Michelle. Zij zijn sprakeloos wanneer hun homoseksuele broer Nino aankondigt te gaan trouwen om zo de erfenis van wijlen hun vader, een hotel in Portugal, veilig te stellen . Het drietal stelt alles in het werk om het huwelijk van hun broer te saboteren .

Regisseur Van der Oest is trots op de interesse die Amerika in haar film toont. 'Er hoeven ook niet heel veel aanpassingen te worden gemaakt', vermoedt ze. 'Hooguit een andere locatie voor het hotel of zo. Ik zie Amerikaanse zussen nog niet moeite doen voor een hotel in Portugal.'

De casting is nog niet rond, maar Van der Oest opteert zelf voor actrices als Cameron Diaz, Julianne Moore of Jodie Foster in de hoofdrol. De Nederlandse hoofdrollen worden vertolkt door Monic Hendrickx, Anneke Blok, Sylvia Poorta, Halina Reijn, Annet Nieuwenhuizen en Jacob Derwig. De film draait momenteel in dertig Nederlandse bioscopen.

(bron: ANP)