KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.

Lucas van Woerkum

Om dreigende chaos tegen te gaan, wordt in de nabije toekomst geleefd volgens strikte regels. Veiligheid gaat boven alles. Wanneer Joost zijn dochter wil ophalen van school, raakt hij verstrikt in het systeem.

Sacha Polak

Rachid (17), een doodgewone pizzakoerier, vindt een achtergelaten baby. Als niemand uit de portiek opendoet, neemt hij haar mee naar huis. Deze impulsieve daad kantelt zijn blik op het leven.

Anne de Clercq

Op een kruispunt in haar relatie met Steven ziet Sarah haar eigen leven weerspiegeld in vier andere stellen. Moet ze door met Steven, of gaat haar zelfstandigheid voor? Soms ligt de keuze die je moet maken één weggeblazen wimper ver weg.

Ineke Houtman

Na een one night stand met een jongen die dertig jaar jonger is, beseft Laura dat zij haar leven moet veranderen.

Margien Rogaar

De twaalfjarige Erik gaat zwemmen met Sofie en haar vader. Sofie wil verkering, maar Erik heeft eigenlijk meer belangstelling voor haar vader.

Simone van Dusseldorp

Als de kleine Dédé iets zegt, luistert niemand naar hem. Op school is hij de kleinste, thuis hebben zijn ouders geen tijd. Op een dag sluit Dédé vriendschap met een hond en vanaf dat moment praat hij niet meer, maar blaft hij. Zijn vader is ten einde raad: wat doe je met een blaffende zoon?

Willemiek Kluijfhout

Het is een koude dag en de amateurwedstrijd bij S.V. Aartswoud is afgelopen. Aanvoerder Willem wil zijn voetbal terug. Terwijl de rest van z’n teamgenoten zich in het warme clubhuis rond de biertap verdringen, doet hij pogingen om zijn bal uit de sloot te krijgen.

Boris Paval Conen

De blinde Mara heeft haar handicap tot een voordeel weten te maken en heeft een prima leventje. Tot zij verliefd wordt op de ziende Jonah. Ziende mensen zeggen dat liefde blind is, maar geldt dat ook voor een blinde?

Anna van der Heide

In haar videodagboek vertelt Rosan (14) over luchtige, alledaagse zaken. Maar al snel blijkt haar webcamregistratie de enige manier om haar diepere emoties te uiten. Wat begon als een onschuldig dagboek, eindigt in een schreeuw om aandacht.

Daniel Bruce

Een jonge vrouw, alleen in een auto op een verlaten weg, raakt beïnvloed door de duistere omgeving. Een kleine botsing met een andere auto lijkt haar ergste angsten te bevestigen. Een achtervolging over een gevaarlijke, bochtige weg, zal het leven van drie mensen ingrijpend veranderen.

Net als in voorgaande jaren hebben de NPS, het Nederlands Fonds voor de Film , het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds hebben de productie van de productie van tien korte fictiefilms mogelijk gemaakt.

Bekijk hiernaast  de KORT! 2007 films