KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.

Chris W. Mitchell

Het is Sjoerds elfde verjaardag en hij krijgt alles wat een jongetje zich wensen kan. Nu moet hij zorgen dat hij in leven blijft om ervan te kunnen genieten.

Danyael Sugawara

Vlak voor een kantoorgebouw zit een hond vastgebonden in een telefooncel. Het dier jankt. Nadine, telefonisch enquêtrice, probeert hem te negeren, maar dat lukt niet langer als één van haar klantjes, Gert (40), haar erop wijst dat het dier bang is. Gert komt Nadine helpen met het beest. Het wordt een korte ontmoeting tussen twee eenzame mensen, die terwijl ze een hond helpen, vooral elkaar tot steun zijn.

Marco van Geffen

Een meisje van vijf jaar is zijdelings getuige van de mishandeling van haar jongere zusje. In korte scènes toont de film de impact van deze gebeurtenissen die buiten haar macht liggen.

Albert Jan van Rees en Diederik Ebbinge

De achtjarige Erik gaat voor het eerst in zijn leven met zijn moeder naar de sauna. Als hij daar is, kijkt hij zijn ogen uit. Hij ziet heel veel verschillende mensen die naakt zijn. Hij bestudeert ze onbevangen maar grondig. Bij vertrek komt een meisje binnen dat lief naar hem lacht.
’s Nachts openbaart dit meisje zich aan hem in zijn droom.

Jelle Posthuma

Als Johan gefascineerd naar een sekspen kijkt (zo een pen waarbij je het meisje naakt ziet als je hem scheef houdt) blijkt het meisje tot zijn grote verbazing levend. Hij is op slag verliefd en zij op hem, maar is hun liefde bestand tegen de gevaren van de vijandige buitenwereld?

Lodewijk Crijns

Een jonge skater met een seksuele fascinatie voor een islamitisch meisje laat zich meesleuren in paranoia voor moslimextremisme.

Ewald Leuwsha

In een vergeten dorp woont Koert, slager, slachter en dierenvriend. Koert houdt zielsveel van zijn dikke kale vrouw Maja. Zij is zijn leven, zijn thuishaven, zijn boeddha. Maar de dorpelingen vinden haar dom en lelijk en bespotten haar. Wanneer Maja door de schuld van de dorpelingen sterft, kan Koert geen afscheid van haar nemen. Maar de dorpsbewoners willen een rouwplechtigheid zoals het hoort en eisen haar lichaam op. Koert bedenkt een speciaal dineetje om Maja te eren en de dorpelingen hun gram te geven.

Erik de Bruyn

Kafkaëske thriller over een verwarde getuige van doodslag. Bestaan er lacunes in de rechtspraak waardoor het voor kan komen dat een onschuldige wordt veroordeeld?

Hanro Smitsman

Een jongetje veroorzaakt een auto-ongeluk door een steen van een viaduct te gooien. Aanvankelijk lijkt deze agressieve daad totaal uit het niets te komen, maar als het verhaal van de twee inzittenden van de verongelukte auto verteld wordt, blijkt dit noodlottige ongeval een gevolg van opgekropte woede, onverwerkt verdriet en te laat uitgesproken spijtbetuigingen.

Net als in voorgaande jaren hebben de NPS,het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds hebben de productie van de productie van tien korte fictiefilms mogelijk gemaakt .

Bekijk hiernaast de KORT! 2006 films online.