KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.

Janneke van Heesch

De hartsvriendinnen Merel en Kiki hangen elke dag op dezelfde plek op hun brommer en voorzien op vaste wijze de wereld en elkaar van commentaar. Kiki wil daar het liefst eeuwig blijven hangen, Merel begint langzaam te beseffen dat er meer moet zijn.

Boris Paval Conen

Vlak voordat een vrachtwagen een tienjarig jongetje overrijdt, staat plotseling alles stil. Een man die het ongeluk heeft zien aankomen, blijkt zich als enige te kunnen bewegen in de bevroren wereld en hij ontdekt een mogelijkheid om het leven van het jongetje te redden.
In zijn poging om het noodlot af te wenden komt de man echter voor een onoverkomelijk dilemma te staan...

Mathijs Geijskes

De 50-jarige rijschoolleraar Ab draait volledig op routine, zijn leven lijkt één grote sleur geworden. Maar als de man aan het einde van de dag op weg naar huis een jongetje aanrijdt, wordt zijn gemoedstoestand ondersteboven gegooid.

Titia Rieter

Eva is geïntrigeerd door het paargedrag van de dieren in het Paradijs en vraagt God om een eigen mannetje. John, de man die dan geschapen wordt, bevalt Eva geenszins. Op een dag verleidt John haar om in te breken in Gods verboden tuinhuisje. Daar doet Eva een ontdekking die verstrekkende gevolgen zal hebben…

Omid Pourhashemi

Korte film gebaseerd op de ervaringen van de regisseur. Een jongeman vraagt asiel aan in Nederland. Na negen jaar wordt hij afgewezen en moet hij weer vertrekken.

Tallulah H. Schwab

Diana slaagt er maar niet in te slagen voor haar rijexamen. De goede afloop van Diana’s zoveelste rijexamen wordt bedreigd door de escalerende ruzie tussen haar examinator en diens vrouw.

Ramon Gieling

Een jong echtpaar kan de hypotheek op hun huis niet meer betalen en verhuurt de bovenverdieping aan een weduwnaar. Als deze voor een week weg moet, gaan ze tegen de uitdrukkelijke wens van de man zijn kamer binnen en ontdekken tot hun verbijstering dat hij zeer kleine ‘onderhuurders’ heeft meegenomen.

Tami Ravid

Met de boot komt de Ghanese Samual aan in deze stad, op zoek naar zijn zwangere dochter die hij een lange tijd niet heeft gezien. Hoewel de stad grauw en somber is, blijft Samual gefascineerd en hoopvol, op zoek naar kleur en naar een belangrijke herinnering die de drijfkracht vormt van zijn zoektocht.

Maria Uitdehaag

Zelfs op de ochtend na zijn huwelijksfeest moet de boer vroeg op om te melken , maar zijn kersverse vrouw denkt daar anders over. In een poging haar man tot een vrijpartij te verleiden, volgt ze hem de stal in. Tot grote ontsteltenis van Anna II, die met knappende uiers staat te wachten.

Net als in voorgaande jaren hebben de NPS, het Nederlands Fonds voor de Film , het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds hebben de productie van de productie van tien korte fictiefilms mogelijk gemaakt.

Bekijk hiernaast de KORT! 2005 films