KORT! geeft een mix van jonge en gevestigde scenarioschrijvers en filmmakers de kans korte fictiefilms te maken.

Lodewijk Crijns

Pieter schaamt zich voor zijn lange huiglel. Deze schaamte wordt omgezet in angst als hij naar het ziekenhuis moet voor een amandeloperatie. Als zijn keelarts dan ook nog dokter Vogel heet, op een vogel lijkt en naar zijn huiglel kijkt, als was het een lekkere regenworm, is de nachtmerrie compleet. In deze surrealistische film over angst lopen droom en werkelijkheid geruisloos in elkaar over.

Johan Kramer

De 18-jarige Khalid loopt onder protest van z’n moeder in emotionele staat het huis uit om iets te gaan doen waar hij kennelijk lang over heeft nagedacht. Als hij een middelbare school binnengaat, dringt de vergelijking met de gebeurtenissen op het Terra College zich op. De kijker wordt in deze ‘dreigende ’ korte film met zijn eigen vooroordelen geconfronteerd.

Tamar van den Dop

Mooie, succesvolle Eva krijgt voor haar 35ste verjaardag van haar vrienden het enige wat ze niet heeft en altijd al heeft willen hebben: een man!  De man prikkelt Eva’s nieuwsgierigheid en tegelijkertijd weet ze niet wat ze met hem moet. Ze stuurt hem weg, gaat hem weer zoeken en belandt uiteindelijk in zijn armen. Het cadeau is een echte schat. Of toch niet?

Jan Doense

Een man fantaseert tijdens een dagje op het strand dat hij een astronaut op Mars is. Of: Een astronaut op mars verplaatst zich in ‘virtual reality’ een dagje naar het strand. Een korte fantasy/science fiction film over parallelle werelden.

Arno Dierickx

Tijdens de Amsterdamse Koninginnenacht vechten een meisje en een jongen verbeten om drie vierkante meter stoep om hun spullen te verkopen. Ze bijten zich allebei vast in hun gelijk, omdat ze allebei een geheime agenda hebben. In het ochtendlicht blijken hun bijzondere motieven hen juist bij elkaar te brengen .

Jiska Rickels

Een 85-jarige boerin in de Ardennen heeft haar hele leven zonder elektriciteit geleefd. Als haar huis als laatste in België toch stroom krijgt, laat ze weten daar niets aan te hebben omdat ze toch geen apparaten heeft om er op aan te sluiten. Vervolgens wordt ze door de locale bevolking bedolven onder de elektrische apparaten.

Hanro Smitsman

Engel en Broer spelen op een dumpplaats de scheiding van hun ouders na. Ze zijn op zoek  naar vaders spullen, die moeder daar uit wraak heeft gedumpt. We volgen het bizarre rollenspel, totdat Broer een pistool vindt en we deelgenoot worden van de gruwelijke werkelijkheid.

Stijn van Santen

Cindy, een jonge beginnende spelersvrouw, krijgt te horen dat haar man Richard vreemd gaat. Haar ‘vriendinnen’ halen haar over om zich op hem te wreken en samen bedenken ze een plan. Vlak voor de terugkomst van Richard slaan de twijfels bij Cindy toe. Is dit wel wat ze wil? Zijn haar vriendinnen te vertrouwen? Maar er is geen weg terug en Cindy weet tegen de verwachtingen in het voordeel aan haar kant te krijgen.

Colette Bothof

Tijdens een perfect georganiseerd diner bij vrienden, die werkelijk alles voor elkaar hebben, realiseert een uitgeputte moeder dat ze geleefd wordt door haar man en twee kinderen. Zij verliest zich in zuidelijke geuren, klanken en smaken en volgt de weg die haar zintuigen haar ingeven.

Net als in voorgaande jaren hebben de NPS, het Nederlands Fonds voor de Film , het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het CoBO Fonds hebben de productie van de productie van tien korte fictiefilms mogelijk gemaakt.

 

Bekijk hiernaast de KORT! 2004 films online.