Frankrijk 2002. Drama van Benoît Graffin. Met o.a. Jacques Nolot, Ouassini Embarek, Leila Belarbi, Dalia Amrani en Meryem Serbah.

VPRO Cinema

Aan het strand van Tanger, in Marokko, ontmoet Driss, een jongeman die nauwelijks meer bezit dan straatwijsheid en een oude auto, de wat oudere Fouad. Fouad runt een strandtentje en er ontstaat een zekere vriendschap tussen de twee mannen. Maar Fouad is een raadselachtige man wiens bedoelingen nooit helemaal helder worden. Wanneer Driss een keer zijn vriendin meeneemt probeert hij het meisje zonder omhaal te verleiden. Wat wil Fouad? En wat wil Driss? Zoekt hij zijn vader? Regisseur Graffin schreef het scenario voor zijn tweede film samen met veteraan André Téchiné, die met hoofdrolspeler Nolot eerder al films als Le lieu du crime, Les innocents en Ma saison préférée had gemaakt. Ze lieten zich inspireren door een verhaal van de Amerikaanse auteur Paul Bowles, die in 1999 in dezelfde stad overleed. Het resultaat is een enigmatisch maar intrigerend, sober drama dat zich afspeelt op een sobere, verlaten locatie die prachtige kustbeelden oplevert.

credits

Regie:
Benoît Graffin
Cast:
Jacques Nolot, Ouassini Embarek, Leila Belarbi, Dalia Amrani, Meryem Serbah, Mohamed El Hasnaoui, Abdelaziz Semlali, Hind Ramdi
Scenario:
André Téchiné, Benoît Graffin
Productie:
Cyriac Auriol, Pauline Duhault
Camera:
Yorick LeSaux
Muziek:
Philippe Miller
Jaar:
2002
Alt. titels:
Café de la plage, Le, Homme qui ne savait pas être un ami, L', L´homme qui ne savait pas être un ami
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le café de la plage (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken