Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Tim Leandro. Met o.a. Charles Dance, Nadim Sawalha, Kenneth Cranham, Robert Hardy en Belinda Lang.

VPRO Cinema

In 1999 daagde het Tory-parlementslid Neil Hamilton (Dance) zakenman Mohamed Al Fayed (Sawalha) voor het gerecht omdat deze in een interview uit 1997 voor Channel 4 beweerd had Hamilton geld te hebben gegeven om bepaalde vragen in zijn verband voor te leggen aan het parlement. De zaak hield de Britse pers vijf weken lang in de ban. In dit docudrama worden de hoogtepunten uit dit proces gerecontrueerd. De debatten worden letterlijk weergegeven en nergens is er plaats voor fantasie. Dance zet zijn personage onvergetelijk neer. Je ziet zijn arrogante zelfzekerheid stukje bij brokje afbreken, tot hij haast radeloos wordt in zijn eigen verdediging. Ook zijn vrouw Christine (gespeeld door Lang) geeft een sterk dramatisch karakter aan het verloop. Een kluif naar de hand van de liefhebbers van goede rechtbankdrama's die ver staan van de soap-achtige wangedrochten die we dikwijls in de zalen te zien krijgen. Regisseur Leandro schreef zelf het scenario, dat nergens droog of detactisch wordt maar veel weg heeft van een onvervalste thriller. De observerende fotografie is van Ivan Barton. Ondertitel: THE HAMILTON V AL FAYED LIBEL TRIAL. Stereo.

credits

Regie:
Tim Leandro
Cast:
Charles Dance, Nadim Sawalha, Kenneth Cranham, Robert Hardy, Belinda Lang, Julian Wadham, John Benfield, Michael Cochrane, Michael Culkin, Caroline Langrishe, Stephen Moore, Robert Gwilym
Scenario:
Regisseur Leandro
Productie:
Richard Fell, David M. Thompson, David Kerr, Tracy Garrett
Jaar:
2000
Alt. titels:
Hamilton vs Al Fayed Libel Trial, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Docudrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Justice In Wonderland (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken