Verenigde Staten 1998. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Anthony Caruso, Jeff Corey, Edward Dmytryk, Edith Fellows en Mona Freeman.

VPRO Cinema

Door zijn kleine gestalte had Alan Ladd (1913-1964) het niet gemakkelijk om aan de top te komen in Hollywood. Na zijn studies begon hij als uitbater van een hamburgertent. Hij speelde enkele minieme rolletjes, maar ging dan zijn geluk proberen aan de radio. Hier ontmoette hij actrice Sue Carroll, die in hem geloofde en de rest van haar leven wijdde aan zijn carri[KA2]ere, eerst als zijn agent en later als zijn echtgenote. Ze kon voor hem de hoofdrol versieren, naast Veronica Lake, in THIS GUN FOR HIRE (1942) en er was een nieuw droomkoppel geboren op het scherm. Daarna werd hij een van de populairste acteurs van Paramount. Zijn grootste succes was de klassieker SHANE (1953). Eind jaren 1950 begon zijn populariteit te tanen en raakte aan de drank. Na de opnamen van THE CARPETBAGGERS (1964) pleegde hij zelfmoord. Zijn zoon David treedt op als gids doorheen het leven van Alan Ladd, terwijl mensen die met hem gewerkt hebben getuigenissen afleggen. Een uitstekende bio-documentaire met nooit eerder getoond materiaal gekozen uit de home-movies van de Ladds. Montage is van Matthew Ranson, die tevens instond voor de fotografie.

credits

Regie:
Gene Feldman
Cast:
Anthony Caruso, Jeff Corey, Edward Dmytryk, Edith Fellows, Mona Freeman, Sam Goldwyn, Jr., Peter Hansen, Marilyn Henry, Michael Jackson, David Ladd, A. C. Lyles, Patricia Medina, Don Murray, Lizabeth Scott, John Veitch
Productie:
Gene Feldman, Suzette Winter, Stephen Janson, Lisa Ann Everson
Muziek:
Richard Fiocca
Jaar:
1998
Alt. titels:
True Quiet Man, The, Ladd, Alan
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen