Frankrijk 1994. Drama van Laurent Carceles. Met o.a. Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Antonella Lualdi en Sabine Paturel.

VPRO Cinema

Een visser doet een akelige ontdekking. Terwijl hij zijn hobby uitoefend op een verboden plek vist hij een pluk rood haar uit het water. Commissaris Cordier (Mondy) komt ter plaatse en hij legt onmiddellijk een verband met een onderzoek dat hij twee jaar voordien leidde tegen de industrieel Caroli (Vilers), die hij toen moest laten gaan wegens gebrek aan bewijzen. Nu is Gisèle Lemoine, een vennote van Caroli, al zes maanden spoorloos. Inderdaad, het lichaam van het slachtoffer wordt op de bodem van de rivier teruggevonden in haar nieuwe BMW. Maar dit levert voor Cordier nog geen bewijs tegen Caroli. Ditmaal wil hij echter voorzichtiger te werk gaan, zodat de vogel geen tweede keer zal ontsnappen. Routine-politiefilm die je even vlug vergeten bent als dat je hem ziet. De acteurs werken voornamelijk op automatische piloot en slagen er niet in de kijker aan zich te binden. Het clichématige scenario is van de hand van Fr[KA1]dérique en Sandra Topin. Fotografie is van Roland Bernard.

credits

Regie:
Laurent Carceles
Cast:
Pierre Mondy, Bruno Madinier, Charlotte Valandrey, Antonella Lualdi, Sabine Paturel, Vania Vilers, Patachou, Tansou, Karine Silla, Philippe Ogouz, Julien Chatelet, Natacha Muller, Patrick Laval, Danièle Altenburger, Paul Beauvais, Béatrice Costantini, Manuel Gélin, Anne Jouzier, Andréa Koch, Sylvie Laguna, Charles Schneider
Scenario:
Fr[KA1]dérique
Productie:
Nelly Kafsky, Guillaume Cousin
Camera:
Roland Bernard
Muziek:
Nicolas Jorelle
Jaar:
1994
Alt. titels:
Cordier, juge et flic : Une associée en trop, Les, Associée en trop, Une
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen