Verenigd Koninkrijk 1999. Documentaire van Anthony Palmer. Met o.a. Tim Allen, Pamela Anderson, Cass Birnham, Alan Clark en Fran Drescher.

VPRO Cinema

Hoe zou jouw leven eruit zien als jouw partner een wereldberoemde vedette zou zijn? Met als uitgangspunt de film NOTTING HILL worden hier de intieme relaties belicht van Hugh Grant met Liz Hurley, Pamela Anderson met Tommy Lee, David Furnish met Elton John, Nick Vivian met Jane Horrocks, Scott Mitchell met Barbara Windsor en Cass Birnham met Alan White van Oasis. De onbekende partner komt terecht in een wereld die hem totaal vreemd is en waarin privacy niet meer bestaat. Ze leven in de schaduw van hun geliefde. Soms wordt dit te veel voor hen (zoals in het geval van Cas Birnham en Scott Mitchell) en wordt de relatie beëindigd. Vivian en Horrocks hebben een uitstekende overeenkomst gemaakt. Furnish en John hebben een relatie die op wederzijds respect steunt. Anderson en Lee gingen al meerdere malen uit elkaar om zich dan weer te verzoenen en Grant en Hurley hebben elkaar ontmoet toen ze beiden nog onbekend waren en groeiden samen de populariteit in. Verder praten ook nog actrice Fran Drescher, acteur Tim Allen en politicus Alan Clark over hoe hun partners op hun roem reageerden. Een leuk opgevatte documentaire, geschreven door Richard Curtis, met commentaar van Veronika Hyks. Edward Harris, Richard Monks en Jonathan Banks stonden in voor de montage. Fotografie is van John Sorapure, Bryan Hall en Charles Forman.

credits

Regie:
Anthony Palmer
Cast:
Tim Allen, Pamela Anderson, Cass Birnham, Alan Clark, Fran Drescher, David Furnish, Hugh Grant, Jane Horrocks, Philip Little, Scott Mitchell, Nick Vivian, Barbara Windsor
Scenario:
Richard Curtis
Productie:
Paul Sommers, Charles Brand, Emma Pierce
Camera:
John Sorapure
Muziek:
Julius Aitkin
Jaar:
1999
Genres:
Documentaire, Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie, Film over Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Falling For a Star (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken