Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss, Ace Frehley en Conan O'Brien.

VPRO Cinema

Met hun vurige, explosieve shows wist de popgroep KISS zich een reputatie te verwerven als een obscene, vulgaire band die overal waar ze optraden voor de nodige sensatie zorgden. Eind jaren 1960 begonnen ze in de straten van New York. Stanley en Simmons traden op als Wicked Despair, maar kenden slechts een matig succes. Toen ze in 1972 het gezelschap kregen van Peter Criss en Ace Frehley veranderden ze hun naam in KISS. Ze werden sterk beïnvloed door mensen als Alice Cooper en David Bowie en traden op met beschilderde gezichten. Ze werden op korte tijd erg populaire in zekere punk-gerichte kringen. Hun sensationele optredens stelden meer voor dan hun oppervlakkige muziek. Deze documentaire is dan ook vooral bestemd voor jongeren die houden van enkele beschilderde clowns met fascistische trekjes en met weinig persoonlijkheid in hun muziek. Niels Folta schreef het scenario. Tanja Lesowsky stond in voor de montage. Fotografie is van Rolf Leitenbor, Peter Rollins en Jamie Flint. Stereo.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss, Ace Frehley, Conan O'Brien, Alice Cooper, Desmond Child, Gerhard Wimmer, Bela B.
Scenario:
Niels Folta
Productie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher, Thorsten Simon, Jörg Jungwirth, Caroline Auret
Camera:
Rolf Leitenbor
Muziek:
Alice Cooper, Desmond Child, Rouge, Die Ärtze, KISS
Jaar:
1999
Alt. titels:
KISS
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Pop Galerie: KISS (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken