Canada 1999. Horror van Chris Hartwill. Met o.a. Eric Roberts, Alice Poon, Maurizio Terrazzano, Danny Gilmore en Philip Faith.

VPRO Cinema

De Vietnamese Rosalie (Poon) is danseres in een stripclub in Montr[KA1]eal. Ze wordt doorlopend achtervolgd door de geest van Joe (Roberts), de vermoorde ex-eigenaar van de club. Hij wil in haar dromen komen om te ontdekken wat haar drijft, maar dat weigert ze halsstarrig. Joe is voor haar de dood en ze heeft lang genoeg met de dood geleefd. Nu wil ze met volle teugen van het leven genieten en Joe belooft haar te helpen. Een romantisch spookverhaal met een erg ingewikkelde structuur die niet eenvoudiger gemaakt wordt door een opeenvolging van schitterende, maar weinig zeggende beelden. De figuur van Joe is zwart-wit tussen erg kleurrijke fotografie. Ondanks de onverwachte climax laat de film de liefhebber toch op zijn honger zitten. Gerald Wexler baseerde het scenario op het verhaal Sixth Sentinel van Poppy Z. Brite. Naar aloude gewoonte wordt de film geïntroduceerd door David Bowie in een regie van Tony Scott. Fraaie fotografie van Bernard Couture. Dolby Surround.

credits

Regie:
Chris Hartwill
Cast:
Eric Roberts, Alice Poon, Maurizio Terrazzano, Danny Gilmore, Philip Faith, Khanh Hua, Lawrence Bayne
Scenario:
Gerald Wexler
Productie:
Tony Scott, Ridley Scott, Robin Spry, Jeff Fazio, Paul Painter, Bruce Moccia, Christian Gagné, Bruce M. Smith, François Dufour
Muziek:
FM LeSieur
Jaar:
1999
Alt. titels:
Hunger: Dream Sentinel, The, Dream Sentinel
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Erotiek, Menselijke relaties
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Hunger: Dream Sentinel (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken