Verenigd Koninkrijk/Canada 1999. Horror van David Bailey. Met o.a. John Hannah, Nastassja Kinski, Charles Edwin Powell, Charlotte Gainsbourg en Charles Papasoff.

VPRO Cinema

Kort nadat ze elkaar leerden kennen trouwen Nick (Powell) en Catherine (Gainsbourg). Ze trekken in de loft in die Nick had aangekocht voor Stella, zijn eerste vrouw die twee jaar geleden werd vermoord. Al vlug voelt Catherine zich een indringer in het huis. Ze ontdekt lippenstift die niet van haar is op de spiegel en vindt de haren van een andere vrouw in haar haarborstel. Dan wordt ze aangevallen door een mysterieuze belager. Zit Beatrice (Kinski), een kunsthandelaarster die een meer dan vluchtige belangstelling heeft voor Nick, hier achter? Of was het Charlie (Hannah), Nicks beste vriend, een briljante wiskundige die experimenten doet met parallelle tijd-ruimtes? Catherine vraagt haar vriendin Daisy (Parker) om haar gezelschap te houden. Ze ontdekken Stella's dagboek, dat echter op onverklaarbare manier verdwijnt en weer verschijnt met nieuwe aantekeningen in Stella's handschrift. Een bevreemdende spookfilm die handelt over paranoia, moord en parallelle tijd. Het verhaal lijdt wel onder enkele zwakke, onlogische plotwendingen, maar is toch verfrissend en vernieuwend voor het genre. De acteerprestaties zijn over het algemeen ruim goed. Jamie Brown schreef het scenario. Fotografie is van Jean Lepine. Op video ook uitgebracht als SUSPICION. Ultra Stereo.

credits

Regie:
David Bailey
Cast:
John Hannah, Nastassja Kinski, Charles Edwin Powell, Charlotte Gainsbourg, Charles Papasoff, Molly Parker, Mike Tsar, Marianne Therien
Scenario:
Jamie Brown
Productie:
Jamie Brown, Pieter Kroonen, Gary Howsam, Steve Walsh
Camera:
Jean Lépine
Muziek:
Haim Frank Ilfman
Jaar:
1999
Alt. titels:
Intruder, The, Suspicion
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Intruder (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken