Canada 1999. Horror van Adrian Moat. Met o.a. Richard Robitaille, Victoria Sanchez, George Gilbert, Stuart Myiow en Joe McComber.

VPRO Cinema

De wat wereldvreemde Mike Barnes (Robitaille) vindt werk bij de bouw van een brug. Hij moet de hete klinknagels opvangen die door de klinkers in de brug bevestigd worden. Hij gaat te werk als een ware acrobaat en wint de bewondering van de Indianen die hier werkzaam zijn. Dan zet hij zijn zinnen op de mooie Rachel (Sanchez), de jonge vrouw van de oude John (Gilbert), die beschouwd wordt als de arend van de stam. Mike slaagt erin haar te verleiden, maar een arend waakt altijd. Goed opgebouwd verhaal waarin de mythe van de arend - gezien door de ogen van de indianen - uitstekend verwerkt werd. Het einde is voorspelbaar en minder sterk dan de rest van de film. Robitaille geeft de arrogantie van zijn personage knap weer. Gerald Wexler baseerde zijn scenario op een kort verhaal van Thomas H. Raddall. De film wordt naar goede gewoonte ingeleid door David Bowie. Fotografie is van Bernard Couture. Dolby Surround.

credits

Regie:
Adrian Moat
Cast:
Richard Robitaille, Victoria Sanchez, George Gilbert, Stuart Myiow, Joe McComber, Sylvain Beauchamp, Dinah Gaston, Stanley Myiow, Ryan Kane, Eric McComber
Scenario:
Gerald Wexler
Productie:
Tony Scott, Ridley Scott, Robin Spry, Paul Painter, Jeff Fazio, Bruce M. Smith, Christian Gagné, François Dufour
Camera:
Bernard Couture
Muziek:
Le Sieur
Jaar:
1999
Alt. titels:
Hunger: Triangle in Steel, The, Triangle in Steel
Genres:
Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Mythen en legenden
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen