Duitsland/Frankrijk 1998. Documentaire van Bruno Monsaingeon. Met o.a. Julia Varady, Dietrich Fischer-Dieskau en Viktoria Postnikova.

VPRO Cinema

Geboren in Roemenië uit Hongaarse ouders tijdens WOII als Julia Tözser. Al op jonge leeftijd viel haar zangtalent op, maar ze voelde zich benauwd in het keurslijf van de communistische staatsvorm. Dankzij een partijfunctionaris die haar bewonderde slaagde ze erin om naar West-Duitsland uit te wijken om te studeren. Als Julia Varady groeide ze uit tot een van de grootste soprano's van de tweede helft van de 20e eeuw. Ze trad overal ter wereld op, maar de opera van Frankfurt blijft haar thuisbasis. We zien haar aan het werk tijdens repetities en optredens, afgewisseld met een lang interview waarin ze haar manier verklaart om een rol te benaderen. Voor liefhebbers van prachtige vrouwenstemmen is het ongetwijfeld een must, daar de makers heel wat aandacht besteed hebben aan haar performances. Monsaingeon schreef het scenario en Charlotte Tourrès stond in voor de montage. De camera was in handen van Eric Guichard, Claude Garnier, Martial Barrault, Christophe Michelet en Raphaël O'Byrne.

credits

Regie:
Bruno Monsaingeon
Cast:
Julia Varady, Dietrich Fischer-Dieskau, Viktoria Postnikova
Productie:
Hélène Le C[KA22]ur, Sophie Germain
Camera:
Eric Guichard
Muziek:
Richard Wagner, Guiseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Giacomo Puccini, Strauß, Piotr Ilytsch Tjaikowski
Jaar:
1998
Alt. titels:
Julia Varady - Gesang als Passion, Varady, Julia
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek, Klassieke muziek
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen