Canada 1999. Horror van Jean Beaudin. Met o.a. Cathy Moriarty, Soo Garay, Karina Aktouf, Frank Schorpion en Sharlene Royer.

VPRO Cinema

Maris D`Isquard (Garay) erft het huis van een tante (Moriarty) die ze nooit heeft ontmoet. Toch lijkt het alsof die tante alles van haar wist. Maris luistert naar de opnames van haar tante waarin deze vertelt hoe ze in Egypte een mysterieuze fles kocht van Sufiya (Aktouf). In de fles werd een djinn opgesloten. De djinn is een perfecte slaaf en hij geeft een volmaakte erotische belevenis. Maar elke djinn heeft zijn prijs. Maris wil de erotische kracht van de legendarische figuur ook wel eens voelen. Visueel sterk vertelde mythe van de djinn in de fles, maar dan zonder Aladdin en uitsluitend voor een volwassen publiek. De spanning wordt goed opgedreven ondanks het feit dat het verhaal zich op twee niveau's ontwikkeld: een in de jaren 1950, het andere vandaag. Gemma Files bewerkte haar eigen kort verhaal tot een knap opgebouwd scenario. David Bowie introduceert het op zijn typische ludieke manier in een regie van Tony Scott. Fotografie is van François Protat. Dolby Surround.

credits

Regie:
Jean Beaudin
Cast:
Cathy Moriarty, Soo Garay, Karina Aktouf, Frank Schorpion, Sharlene Royer, Janette Blach
Productie:
Tony Scott, Ridley Scott, Robin Spry, Jeff Fazio, Paul Painter, Bruce Moccia, Bruce M. Smith, Christian Gagné, François Dufour
Camera:
François Protat
Muziek:
FM Le Sieur
Jaar:
1999
Alt. titels:
Hunger: Bottle Of Smoke, The, Bottle Of Smoke
Genres:
Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Erotiek, Mythen en legenden
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen