Zwitserland 1999. Drama van André Chandelle. Met o.a. Patrick Raynal, Samuel Dupuy, Julie-Marie Parmentier, Charles Pestel en Max Boublil.

VPRO Cinema

Eind 19de eeuw. Zoals elk jaar bij het begin van de winter trekt meester-schoorsteenveger Rattenfänger (Raynal) de dorpjes van de Alpen in op zoek naar kinderen die schoorsteenveger willen worden. Hij rekruteert een dozijn jongens, onder wie Gervais (Dupuy), die enkel een kort briefje achterlaat voor zijn moeder (Courvoisier). Deze wil namelijk niet dat haar zonen dit beroep aanleren, omdat haar man ook schoorsteenveger was en tijdens zijn werk verongelukte. Aangrijpend sociaal drama dat toont dat amper honderd jaar geleden kinderarbeid nog dagelijkse kost was. En wat ze moesten doen was zware en soms zelfs gevaarlijke arbeid en dat voor enkele francs per dag. De kleine Dupuy speelt schitterend. Hij zorgt er in z'n eentje voor dat je de film (of tenminste toch de arme Gervais) niet gauw vergeet.

credits

Regie:
André Chandelle
Cast:
Patrick Raynal, Samuel Dupuy, Julie-Marie Parmentier, Charles Pestel, Max Boublil, Malkiel Golomb, Françoise Courvoisier
Scenario:
Jean-Pierre Sinapi, Daniel Tonachella
Productie:
Jean-Luc Michaux
Schrijver:
François Migeat
Jaar:
1999
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Les hirondelles d'hiver (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken