Frankrijk 1999. Documentaire van Don Kent. Met o.a. Jack Bookbinder, Michael Clouse, Merri Cyr, Doug Easley en Nusrat Fateh Ali Khan.

VPRO Cinema

In juni 1997 stierf de dertig-jarige popzanger Jeff Buckley in Memphis. Het is nooit opgehelderd of zijn dood een ongeval was of zelfmoord. Hij werd in Anaheim, Californië geboren als zoon van zanger Tim Buckley, die in 1975 stierf, en Mary Guibert. Op zesjarige leeftijd speelde hij reeds cello in het schoolorkest, maar toen hij voor kerstmis een echte gitaar kreeg had hij zijn roeping gevonden. In 1986 vervoegde hij de band Group Therapy als gitarist. In 1991 trad hij op in een hulde-concert voor zijn vader in New York. Hij werd een sensatie en dit werd de start van zijn korte, maar vruchtbare carrière. Naast gesprekken met zijn moeder en mensen die met Buckley gewerkt hebben, zien we de zanger aan het werk tijdens diverse concerten, terwijl we in fragmenten uit verschillende interviews zijn eigen standpunt te horen krijgen. Voor de fans een must, voor wie de zanger niet kent wel wat te oppervlakkig. Regisseur Kent schreef het scenario, terwijl Jean-Daniel Beauvallet voor de interviews tekende. Montage is van André Gaultier. Achter de camera nam Nicolas Sourdey plaats.

credits

Regie:
Don Kent
Cast:
Jack Bookbinder, Michael Clouse, Merri Cyr, Doug Easley, Nusrat Fateh Ali Khan, Susan Feldman, Catherine Grimm, Mary Guibert, Nathan Larson, Janine Nichols, Michael Tighe
Scenario:
Regisseur Kent
Productie:
Gérard Pont, Gérard Lacroix, Caroline Candille
Jaar:
1999
Alt. titels:
Buckley, Jeff
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen