Frankrijk 1999. Romantiek van Jean-Louis Lorenzi. Met o.a. Elisa Servier, Marie Ravel, Philippe Lefebvre, Marine Fayer en Fannie Paitel.

VPRO Cinema

Jean R[KA1]enal (Van Den Driessche) is een bekwame kinesitherapeut. Hij heeft een schat van een vrouw, Rose-Marie (Servier), en twee dotten van kinderen, Claire (Paitel) en Charlotte (Fayer). Je zou haast vergeten dat hij blind is. Amper twintig verloor hij het zicht door een degeneratie van het hoornvlies en een resem aan operaties kon er niets aan verhelpen. Maar Jean verliest de hoop niet, temeer daar hij het gevoel heeft dat zijn dochters soms beschaamd zijn over hun vader, die niet is als alle anderen. In dat opzicht is Rose-Marie helemaal anders. Ze werd voor hem meer dan gewoon een echtgenote. Toch zet hij dit alles op het spel wanneer hij Marion Delorme (Ravel), een twintigjarige studente, in zijn praktijk krijgt nadat ze zwaar ten val kwam tijdens het skieën. Het meisje wordt een obsessie voor Jean. De wanhopige relatie tussen twee mensen die door het leven bedrogen werden. Het idee is niet slecht, maar qua uitwerking gaan we de onbeschaamde sentimentele toer op. Goede acteerprestaties en een vlotte enscenering kunnen het smartlappen-scenario van Lorenzi en Béatrice Rubinstein niet op een hoger niveau krikken. Voor de amateurs. Fotografie is van Jacques Guérin.

credits

Regie:
Jean-Louis Lorenzi
Cast:
Elisa Servier, Marie Ravel, Philippe Lefebvre, Marine Fayer, Fannie Paitel, Chantal Mutel, Katia Tchenko, Fedele Papalia, Mathieu Simonet, Frédéric van den Driessche
Productie:
Fabienne Servan-Schreiber, Jean-Pierre Fayer
Camera:
Jacques Guérin
Muziek:
Bruno Coulais
Jaar:
1999
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Levenservaring, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Revient le jour (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken