Duitsland 1995. Drama van Gabriele Degener. Met o.a. Myrna Drews, Natascha Hockwin, Fabian Pauly, Florian Daub en Christel Peters.

VPRO Cinema

De dertien-jarige Rosa Lehmann (Drews) is weinig enthousiast als ze van haar ouders verneemt dat mama opnieuw zwanger is. Om de zaken op een rijtje te zetten gaan haar ouders enkele dagen op reis. Rosa verblijft met haar vriendinnetje Flo (Hockwin) thuis onder toezicht van een buurvrouw. Ze helpen enkele vrienden met het opstellen van een studio waar ze met hun rock-band kunnen repeteren. Rosa is helemaal weg van gitarist Wolf (Daub), die met zijn grafitti-hobby heel wat kwaad bloed zet in de buurt. Op een avond ontmoet ze Erik Lehmann (Pauly), die op zoek is naar zijn vader. Rosa kan haar ervan overtuigen dat haar vader niet de zijne is, ook al dragen ze beiden dezelfde naam. De twee jonge mensen speuren samen naar de echte vader van Erik. Aantrekkelijke jeugdfilm die heel wat problemen die jongeren aanbelangen op een rijtje zet, met vooral de invloed op een kind wiens vader bij zijn geboorte verdwenen is. Als hij deze terugvindt wacht Erik trouwens nog een bittere pil. Peter Bauhaus schreef het scenario dat ook volwassenen best zal aanspreken. Drews weet trouwens het juiste evenwicht te vinden tussen een meisje dat balanceert op de grens van de volwassenheid maar nog steeds kind wil zijn. Fotografie is van Hans Rombach.

credits

Regie:
Gabriele Degener
Cast:
Myrna Drews, Natascha Hockwin, Fabian Pauly, Florian Daub, Christel Peters, Marie Gruber, Klaus Bueb, Elmar Gutmann, Felix Nagel, Marco Bottke
Scenario:
Peter Bauhaus
Productie:
Michael Scheel, Heike Lagé
Camera:
Hans Rombach
Muziek:
Eddie Cochran, Paul Anka, Pat Boone, The Everly Brothers, The Supremes, Nina Simone, Kai Oliver Krug
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sociaal drama, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Sturmfreie Bude (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken