Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Christopher Walker. Met o.a. Björk, Evelyn Glennie, Njáll Siguröson, Vigdís Finnbogadóttir en Einar Örn.

VPRO Cinema

Een portret van de IJslandse zangeres Björk Gudmundsdóttir, die op haar vijfde reeds ingeschreven werd in een muziekschool. Haar eerste elpee Björk, zong ze reeds op twaalfjarige leeftijd vol in 1977. Begin jaren 1980 werd ze de stem van de punkband 'Sugarcubes', die vooral experimenteerde met muziek en over de hele wereld een kleine, maar fervente groep fans had. In 1993 besloot ze solo te gaan en vestigde zich in Londen waar ze haar eerste C.D., Debut, opnam, gevolgd door Post. Björk gebruikt haar stem op een heel speciale, unieke manier en haar stijl is een mengeling van punk, rock, jazz en klassiek. Na een bomaanslag in Londen in september 1996 trok ze naar Spanje waar ze aan een derde C.D. begon te werken. In het voorbijgaan krijgen we nog een summiere geschiedenis van IJsland tegen een achtergrond van adembenemend mooie landschappen. De gesprekken worden geleid door Melvyn Bragg. Fotografie is van Marcus Birsel.

credits

Regie:
Christopher Walker
Cast:
Björk, Evelyn Glennie, Njáll Siguröson, Vigdís Finnbogadóttir, Einar Örn, Bono, Sibbi Bernhardsson, Eumir Deodato, Mark Bell, Sigrún Evaldsdóttir
Productie:
Christopher Walker, Sarah Hillman
Camera:
Marcus Birsel
Muziek:
Björk
Jaar:
1997
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Björk (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken