Japan 1998. Misdaad van Hiroyuki Tanaka. Met o.a. Shin'ichi Tsutsumi, Hiroshi Shimizu, Akira Yamamoto, Ikko Suzuki en Kimika Yoshino.

VPRO Cinema

Twee jonge werklozen Nishida en Yamazaki hebben besloten om een bank te beroven, zodat ze eindelijk over wat geld zouden beschikken. Maar hun eerste kraak wordt een mislukking, want juist voordat ze bij de bank aankomen blijkt dat deze reeds door een andere dief beroofd werd. Ze zetten de achtervolging in en de overvaller komt, samen met Nishida, onder de wielen van een auto terecht. Yamazaki kan ontsnappen met het geld. In zijn paniek steekt hij per ongeluk een meisje neer. Het noodlot heeft van Yamazaki nu een dief en een moordenaar gemaakt. Hij komt terecht bij drie gangsters van de Murata-clan, die per ongeluk de leider van de Seiryu gedood hebben. Deze laatsten zinnen op wraak. Een ongeloofwaardige actiefilm waarin heel wat wordt afgelopen. Iedereen is op de vlucht en niemand ziet een mogelijke ontsnappingsroute uit zijn situatie. Het scenario van Sabu wordt voortgestuwd door de innerlijke kwellingen van zijn personages, die gevangen zitten in een nachtmerrie-achtige doolhof. Je wordt er als kijker moedeloos en gedeprimeerd door. De sombere fotografie van Shuji Kuriyama kan je al evenmin opmonteren. Sabu Shinichi is een pseudoniem voor Hiroyuki Tanaka. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Hiroyuki Tanaka
Cast:
Shin'ichi Tsutsumi, Hiroshi Shimizu, Akira Yamamoto, Ikko Suzuki, Kimika Yoshino, Susumu Terashima, Naomasa Musaka, Tomorowo Taguchi, Ren Ohsugi
Productie:
Hidemi Satani
Muziek:
Daisuke Okamoto
Jaar:
1998
Alt. titels:
Unlucky Monkey
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Trefwoorden:
Gangsterfilm, Satire
Landen:
Japan

op televisie

0 uitzendingen

Anrakkî monkî (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken