Oostenrijk 1996. Komedie van Stefan Ruzowitzky. Met o.a. Xaver Hutter, Nicolette Krebitz, Dani Levy, Simon Schwarz en Michou Friesz.

VPRO Cinema

Jojo (Hutter) is achttien-jarige fietskoerier die ouderlijk huis heeft verlaten op zoek naar spannend leven, vrijheid en onafhankelijkheid. Techno-hysterie, extasy en fantasmes lijken het enige te zijn wat het leven spannend maakt, tot hij beeldmooie Clarissa (Krebits) ontmoet waarop hij verliefd wordt. Maar net wanneer Jojo heeft beslist zijn emotioneel leven in goede banen te leiden gaat het mis. Hij wordt geconfronteerd met de minder aangename kant van het leven, met name de realiteit. Het leven blijkt net iets te hard en te spannend dan Jojo zou willen... Debuutfilm van Ruzowitsky, die ook scenartio schreef, die zijn verleden als filmer van reclame- en muziekclipfilms niet kan verbergen. Anderzijds is het beeld dat hij ophangt van zogeheten muziekvideo-esthetiek authentiek en spontaan.

credits

Regie:
Stefan Ruzowitzky
Cast:
Xaver Hutter, Nicolette Krebitz, Dani Levy, Simon Schwarz, Michou Friesz, Krista Stadler
Productie:
Danny Krausz, Kurt Stocker
Muziek:
Patrick Pulsinger, Erdem Tunakan, Peter Kruder, Christopher Just, Gerhard Potuznik, Memory Foundation, Satanic Soul, Dan Lodig, Silicon City
Jaar:
1996
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie, Vriendschap & eerste liefde, Volwassen worden
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Tempo (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken