Frankrijk 1999. Misdaad van Gérard Vergez. Met o.a. Bruno Wolkowitch, Lisa Martino, Charles Schneider, Marc Betton en Cécile Richard.

VPRO Cinema

Na maanden vooronderzoek en verzamelen van gegevens beschikt ploeg van de P.J. over voldoende elementen om de bende van Kader (Jallad) en Eddy (Bonnet) te arresteren. Iedereen wordt gemobiliseerd om de `descente` (het toeslaan) in veelgeplaagde Jonquilles-wijk tot een goed einde te brengen. Vincent Fournier (Wolkowitch) moet de operatie leiden maar hij zit te veel met terminale kanker van zijn vader in het hoofd. Zijn collega Maud Saurin (Richard) neemt, ondanks haar piepjonge leeftijd, de verantwoordelijkheid op zich. Maar zij heeft pech want via een lek zijn de jonge bendeleden op de hoogte van de nakende politie- interventie... Hele aflevering staat in teken van het voorbereiden van de politie-operatie met een te snijden spanningsgraad. Om wat te herademen functioneren erg goed enkele sub-plots.

credits

Regie:
Gérard Vergez
Cast:
Bruno Wolkowitch, Lisa Martino, Charles Schneider, Marc Betton, Cécile Richard, Thierry Desroses, Toupik Jallad, Cyrille Bonnet, Renaud Menager
Muziek:
Richard Galiano
Jaar:
1999
Alt. titels:
Descente de police
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

P.J. : Descente de police (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken