België/Frankrijk 1998. Drama van Didier Grousset. Met o.a. Christian Rauth, Daniel Rialet, Romain de Vos, Alexandre Verbois en Jean-Louis Decoster.

VPRO Cinema

Professionele jeugdbegeleiders (moniteurs, alias `monos`) Manu (Rauth) en J.P. - Jean-Pierre - (Rialet) vergezellen zeven probleemjongeren op speleologie-stage. Zij moeten o.m. de jongeleui helpen hun angst te overwinnen om af te dalen in grot. Wat dat allemaal te maken heeft met asociaal gedrag en het `herwinnen van een plaats in de samenlevening` mag Joost weten. De zeven adolescenten vormen een kliek kleurrijke karakters: Marc (Verbois) en Luis (de Vos) zijn de onvermoeibare voortrekkers, Adeline (Vincent) het onmiskenbare domme blondje, Juju (Devaux) is koningin van de make-up, Kevin (Decoster) dweept met zijn opa, een gewezen mijnwerker, Momo (Djamba) heeft rasta-muziek in het bloed en L[KA1]ea (Beugnies) is een mislukte jongen.

credits

Regie:
Didier Grousset
Cast:
Christian Rauth, Daniel Rialet, Romain de Vos, Alexandre Verbois, Jean-Louis Decoster, Mhaïdra Devaux, Jean-René Djamba, Camille Vincent, Marilyn Beugnies, Eva Darlan, Gil Lagay, Thomas Ugeux, Laurence Lerel, Stéphane Excoffier
Jaar:
1998
Alt. titels:
Monos : Le responsable, Les, Responsable, Le
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sociaal drama, Soap opera
Landen:
België, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les monos : Le responsable (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken