Canada/Frankrijk 1996. Western van Gilles Carle. Met o.a. Jürgen Prochnow, Yves Rénier, Xavier Deluc, Marc De Jonge en Johnny Morina.

VPRO Cinema

Trapper Donald McRae wreekt de brutale verkrachting en moord op zijn vrouw en verdwijnt dan in de uitgestrekte Canadese bossen, samen met zijn pasgeboren zoontje. Tien jaar later vindt hij de tijd gekomen om zijn zoon terug naar de beschaving te brengen, zodat hij onderwijs kan volgen. Hij stuurt hem naar zijn vriend Simon McQuarry (Prochnow), de eigenaar van de houtfabriek. Maar de zaak is nog lang niet vergeten, temeer daar het lijk van de moordenaar nooit gevonden werd en diens alles behalve treurende echtgenote het verzekeringsgeld niet kan opstrijken. Ze hoopt dat de jongen de politie naar zijn vader zal leiden. Simon wil hen voor zijn om Donald tot rede te brengen. Zwakke en voorspelbare western waarin de naweeën van een wraakactie getoond worden die een hele gemeenschap jarenlang in de ban houdt. Vergeet de film, die als enig pluspunt de aanwezigheid heeft van Prochnow die tracht te redden wat te redden valt, en lees de roman van James Oliver Curwood waarop Carle zijn scenario baseerde. Jean-Claude Aumont mocht mooie plaatjes schieten van het adembenemende Canadese bos- en berglandschap.

credits

Regie:
Gilles Carle
Cast:
Jürgen Prochnow, Yves Rénier, Xavier Deluc, Marc De Jonge, Johnny Morina, Maggie Castle, Justin Bornstraegger, Brigitte Boucher, Chrystelle Labaude, Shannon Finnegan, Cedric Attila Dumond, Gerard Smurthwaite, Pascale Nielsen, Leslie Rain, Christian De Grave
Productie:
Robert Rea, Justine Heroux, Christian Charret, Jacques Salles, Denis Leroy, Yves Dutheil, Danny Rossner
Muziek:
Jean Delorme
Jaar:
1996
Alt. titels:
Other Side of The Law, The
Genres:
Western, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Canada, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen