Frankrijk 1998. Drama van Aline Isserman. Met o.a. Charlotte Kady, Jacques Penot, Julien Sergue, Didier Bienaimé en Firmine Richard.

VPRO Cinema

Mooie Anne Belfond (Kady) werkt als kinesiste in bergkliniek en krijgt er aardig wat gebroken botten en benen te verzorgen. Twee jonge ski-acrobaten wagen zich op gevaarlijk terrein, worden verrast door lawine. E[KA1]en van hen, Greg (Denissel), blijkt spoorloos, de andere, Christophe (Lippmann), wordt als bij wonder gered door zijn vader Marco Beaulieu (Valota), de verantwoordelijke van de skipistes. Anne werkt aan rehabilitatie van Christophe en helpt hem over de schok heen van het verdwijnen van zijn boezemvriend. De jongen is echter op de hoogte van een droevig geheim: hij weet dat zijn vader en Gil Dunez (Bardy), hun en Anne`s gewezen skimentor, op de hoogte waren van de gevaarlijke plek waar de lawine toesloeg. Wie pilootaflevering van LA KIN[KA1]E : LE PRIMIER PAS (1998) gemist heeft, zal het moeilijk hebben wijs te geraken uit vele verwijzingen naar die eerste aflevering. Aan plot ontbreekt een bindmiddel. Gelukkig zijn er voldoende dramatische hoogtepunten en is Kady leuk om naar te kijken. Of dat voldoende is om interesse tot het einde toe vol te houden is zeer de vraag.

credits

Regie:
Aline Isserman
Cast:
Charlotte Kady, Jacques Penot, Julien Sergue, Didier Bienaimé, Firmine Richard, Patrice Valota, Jérémy Lippmann, Philippe Bardy, Elisabeth Commelin, Arnaud Denissel, Corinne Dacla, Isabelle Le Prince
Jaar:
1998
Alt. titels:
Kiné: La gagné, La, Gagné, La
Genres:
Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La kiné : La gagné (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken