Frankrijk 1996. Romantiek van Philippe de Broca. Met o.a. Philippe Noiret, Sabine Azéma, Eric Métayer, Catherine Arditi en Alexandre Kazan.

VPRO Cinema

Monsieur (Noiret) is oud, een getalenteerd zakenman en vooral schatrijk. Hij heeft een mooie, jonge minnares (Az[KA1]ema), die hij alles schenkt in ruil voor liefde en trouw. Maar Monsieur is zelden thuis en zij verveelt zich stierlijk. Ze organiseert, zonder zijn medeweten, regelmatig feestjes voor haar vrienden om de verveling wat te breken. Dan op een dag wordt de schilder Jean (Métayer) door hun architect naar hun huis gezonden om de salon te schilderen. Ze begint met hem een affaire, maar Monsieur mag dit niet te weten komen, anders is het gedaan met haar rijke leventje. Speelse en pittige filmische bewerking van het bekende satirische toneelstuk van Sacha Guitry, met een schitterende cast, aangevoerd door een Noiret op het hoogtepunt van zijn gerijpt talent. Arditi, als de meid, krijgt enkele zalige momenten. De Broca's adaptatie van het toneelstuk is erg theatraal en wordt slechts af en toe opengetrokken naar de tuin toe, maar met deze acteurs laat je je alles welgevallen. De slotscène is een waar pareltje. Achter de camera werd plaatsgenomen door Jean-Bernard Aurouet.

credits

Regie:
Philippe de Broca
Cast:
Philippe Noiret, Sabine Azéma, Eric Métayer, Catherine Arditi, Alexandre Kazan, Maud Rayer, Sophie Bouilloux, Georges Montillier, Baptiste Roussilon, Mathieu Dion, Patrick Dos Santos
Productie:
Boudjemaa Dahmane, Jean-Pierre Fayer, Cléo Laran
Muziek:
Claude Bolling
Jaar:
1996
Alt. titels:
Veilleur de nuit, Le
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le veilleur de nuit (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken