Duitsland 1986. Romantiek van Michael Meyer. Met o.a. Richy Müller, Sabine Kaack, Matthias Ponnier, Klaus Schwarzkopf en Christina Plate.

VPRO Cinema

Verloskundige Lisa (Kaack) en fotograaf Alf (M[KA3]uller) zijn op jeugdige leeftijd gehuwd. Nu ze in de twintig zijn is alle romantiek uit hun relatie verdwenen. Hij heeft slechts sporadisch werk en brengt het grootste deel van zijn tijd door achter het stuur van zijn jeep en bij zijn vrienden Karl (Ponnier) en Paul (Schwarzkopf). Na een nachtje doorzakken met Karl verlaat Alf de echtelijke woning en trekt bij zijn vriend in. Deze laatste is een gereputeerde journalist en hij is niet erg opgezet met de aanwezigheid van zijn fatalistische vriend. Op een avond ontmoet Alf de vrijgevochten Charly (Plate), een meisje dat tot een motorbende behoort. Hij geeft zich uit voor joernalist Karl. De dramatische zoektocht van een jonge kerel naar zijn eigen identiteit en naar de zin van het leven. Het komt allemaal erg gekunsteld over en de situaties zijn dikwijls ver gezocht. De goede acteerprestatie van Müller geeft het scenario van Klaus Poche nog enig niveau. Achter de camera nam Peter H.W. Tost plaats.

credits

Regie:
Michael Meyer
Cast:
Richy Müller, Sabine Kaack, Matthias Ponnier, Klaus Schwarzkopf, Christina Plate, Susanne Seuffert, Dana Cebulla, Rolf Castell, Fritz Müller-Scherz, Billie Zöckler, Wiltraud Greifenstein, Simon Loose, Josef Moosholzer, Heidi Münstermann, Markus Wagener, Caesar Zeise
Productie:
Matthias Deyle, Ike Werk, Peter Göbbels
Muziek:
Jacques Zwart
Jaar:
1986
Alt. titels:
Junge mit dem Jeep, Der
Genres:
Romantiek, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Junge mit dem Jeep (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken