Zwitserland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk 1978. Avonturenfilm van Jean-Pierre Decourt. Met o.a. David McCallum, Ekkehardt Belle, Aude Landry, Bernhard Wicki en John Carson.

VPRO Cinema

Schotland 1751. Ebenezer Balfour laat zijn neef David (Belle) ontvoeren zodat hij diens erfenis kan inpikken. Hij geeft de opdracht hem te verkopen als slaaf in de Amerikaanse koloni[KA3]en. Onderweg komt het schip in aanvaring met een roeiboot. De enige overlevende is Alan Breck (McCallum), die op weg was naar Frankrijk om een leger samen te stellen dat de rechtmatige Schotse koning terug op de troon kan zetten. De kapitein wil Alan doden en diens geld stelen, maar David kan hem redden. De twee worden beste maatjes. Ze verzeilen terug op de Schotse kust, waar ze getuige zijn van de moord op de `Rode Vos`, een geduchte tegenstander van de rebellen. David, Alan en een oom van Alan worden van de moord beschuldigd. Ze worden vogelvrij verklaard. Ze krijgen hulp van de mooie Catriona (Landry). Goed gemaakte bewerking van de meermaals verfilmde romans Kidnapped en David Balfour van Robert Louis Stevenson. Uitstekende ontspanning voor een jong publiek, maar ook ouderen zullen er volop van genieten. De decors zijn levensecht en de kostuums een lust voor het oog. Ondanks de lengte zit verveling er niet in dank zij de wervelende avonturen van het tweetal. Walter Ulbrich en Peter Graham Scott bewerkten de klassiekers. Knappe fotografie van Brian Morgan. Uitgezonden in vier delen.

credits

Regie:
Jean-Pierre Decourt
Cast:
David McCallum, Ekkehardt Belle, Aude Landry, Bernhard Wicki, John Carson, Patrick Allen, Jutta Speidel, Bill Simpson, Leonard Maguire, Ewen Solon, Wolfe Morris, John Carlisle, Ullrich Haupt, Jack Watson, Joseph Brady, Edith MacArthur
Productie:
Peter Graham Scott, Alfred Nathan
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1978
Alt. titels:
Avontures de David Balfour, Les, Abenteuer des David Balfour, Die
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Zwitserland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk

op televisie

0 uitzendingen

David Balfour (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken