Frankrijk/België 1997. Drama van Alain Nahum. Met o.a. Michèle Morgan, Marie Bunel, Jenny Clève, Mélanie Thierry en Didier Flamand.

VPRO Cinema

Genevi[KA2]eve Deville (Morgan) is directrice van een familiezaak in lederwaren die ze van het bankroet gered heeft na de dood van haar man. Met ijzeren hand regeert ze over het bedrijf en over haar familie. Haar twee zonen, Hugues (Elso) en Jean-Fran[KA10]cois (Balib[KA1]ee), die met haar in de zaak werken, hun echtgenotes, haar dochter Nathalie (Bunel), diens vriend en haar twee kleinkinderen. Vooral de veertienjarige Agathe (Thierry) is haar oogappel. Alles lijkt koek en ei, tot op de dag dat Agathe spoorloos verdwijnt. Dan worden de geheimen en rancunes die haar kinderen steeds verborgen hielden blootgelegd. Stijlvol gemaakte familiekroniek die vooral steunt op de schitterende vertolking van Morgan. Er komen heel wat actuele thema`s aan bod, o.a. vlucht, bisexualiteit en incest. Er wordt misschien iets te veel gepraat, maar de dialogen zitten vol diepzinnigheden en woordspelingen. Het scenario werd geschreven door Daniele Thompson (dochter van Gérard Oury) en François Olivier Rousseau. Gefilmd in België door Bernard Malaisy. Stereo.

credits

Regie:
Alain Nahum
Cast:
Michèle Morgan, Marie Bunel, Jenny Clève, Mélanie Thierry, Didier Flamand, Pascal Elso, Cécile Paoli, Yann Babilée, Térésa Ovidio, Johan Martel, Fabienne Loriaux, Julie Boulanger
Scenario:
Danièle Thompson
Productie:
David Kodsi, Dominique Janne
Muziek:
Pascal Andreacchio
Jaar:
1997
Alt. titels:
Gens si bien élevés, Des
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Kroniek, Familiesga
Landen:
Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen

Des gens si bien élevés (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken