Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart en Leslie Perrins.

VPRO Cinema

1815. Na de slag van Waterloo wachten de Britse soldaten in Brussel op verdere orders. Binnen drie dagen zullen ze terug naar Engeland gaan. Iedereen is blij, behalve Toinette (Lawson), de mascotte van het 23e regiment, o.l.v. de populaire majoor John Peel (Gerrick). De beroepsvalsspeler Mr. Craven (Perrins) had beloofd met haar te trouwen, maar laat haar nu vallen. Peel dwingt het onbetrouwbare individu zijn belofte na te komen. Craven zweert zich te zullen wreken. Terug in Londen staat Craven bekend als Sir Charles Hawksley, maar ook onder die naam is hij een even grote bedrieger. Zo wint hij alle bezittingen van Francis Merrall (Carson). Hij is wel bereid tot een compromis: als Francis zijn dochter Lucy (Shotter) zo ver kan krijgen dat ze met hem in het huwelijk treedt, vervalt zijn schuld. Toeval wil echter dat ook John Peel op het meisje verliefd is en hij Hawksley zonder problemen herkent. Ouderwetse muzikale komedie die de hedendaagse toeschouwer niet meer kan boeien. De film heeft zeer weinig te bieden aan originaliteit of spel. Erg theatraal en overnadrukkelijk, bevolkt met houten personages. De enige die eruit springt is Halloway, die tevens met Sam, Pick Up Thy Musket het enige amusante nummer brengt. H. Fowler Mear bewerkte het toneelstuk van Charles Cullum dat reeds in 1908 een eerste keer verfilmd werd door Arthur Gilbert. Fotografie is van Sydney Blythe. In Amerika uitgebracht als CAPTAIN MOONLIGHT, naar een nevenpersonage in de film.

credits

Regie:
Henry Edwards
Cast:
John Garrick, Winifred Shotter, Stanley Holloway, John Stuart, Leslie Perrins, Mary Lawson, Charles Carson, Wilfrid Caithness, Morris Harvey, O.B. Clarence, Pat Noonan, Charles Eaton, Ralph Truman, Cameron Hall, Gabrielle Casartelli, Peta Mannering
Productie:
Julius Hagen, Frederick White, Gilbert Church
Camera:
Sydney Blythe
Muziek:
Mary Lawson, Stanley Holloway, John Stuart, W.L. Trytel
Jaar:
1934
Alt. titels:
Captain Moonlight
Genres:
Komedie, Musical, Drama, Historische film
Trefwoorden:
Militaire dienst
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

D'You Ken John Peel? (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken