Frankrijk 1998. Documentaire van Mara Villiers. Met o.a. Al Pacino, Judith Melina, Al Rubin, Michael Schultz en Jerry Schatzberg.

VPRO Cinema

Geboren in Harlem op 25 april 1940 groeide Alfredo Pacino op bij zijn grootouders in de Bronx, in New York, een stad die heel zijn carri[KA2]ere zou kleuren. Als kind dweepte hij met Al Jolson en James Cagney. Na heel wat beroepen besloot hij in 1959 acteerlessen te nemen. Zo kwam hij terecht in het `Living Theater` van Julian Beck en diens vrouw Judith Melina. In 1966 werd hij, gelijktijdig met Dustin Hoffman, aanvaard in The Actor`s Studio. Lee Strasberg coachte persoonlijk zijn Broadway- debuut. Hij werd een sensatie. In 1971 kreeg Pacino zijn eerste belangrijke filmrol in PANIC IN NEEDLE PARK van Jerry Schatzberg. Daarna volgde de ene belangrijke rol na de andere in films als THE GODFATHER-trilogie (waarvan we een scène te zien krijgen van de auditie met Pacino, Marlon Brando en Diane Keaton), SERPICO, DOG DAY AFTERNOON, BOBBY DEERFIELD, enz. Tot op heden blijft hij ook het theater trouw, een liefde die resulteerde in LOOKING FOR RICHARD, zijn regiedebuut dat zijn première beleefde op het Festival van Cannes in 1996. Het interview met Pacino werd opgenomen tijdens het draaien van de film THE DEVIL'S ADVOCATE. Alain Charlot was de interviewer en schreef het scenario. Frédéric Convort was verantwoordelijk voor de montage en achter de camera stonden Franck Dhelens, Alexandre Aufort en Mustapha Barat.

credits

Regie:
Mara Villiers
Cast:
Al Pacino, Judith Melina, Al Rubin, Michael Schultz, Jerry Schatzberg, Francis Ford Coppola, Sidney Lumet, Marthe Keller, Chris O'Donnell, Brian De Palma, Robert De Niro, Taylor Hackford, Martin Bregman, Arnold Kopelson
Productie:
Cécile Degurse, Hervé Chabalier, Elisabeth Beuvain
Jaar:
1998
Alt. titels:
Al Pacino, Pacino, Al
Genres:
Documentaire, Biografie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Looking For Al Pacino (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken