Duitsland 1997. Mysterie van Jürgen Brauer. Met o.a. Winfried Glatzeder, Robinson Reichel, Leslie Malton, Felix von Manteuffel en Nikolaus Paryla.

VPRO Cinema

Lothar Studick (von Manteuffel), eigenaar van een vervallen warenhuis in voormalig Oost-Berlijn, wordt in zijn villa vermoord. Hauptkommissar Ernst Roiter (Glatzeder), die bevriend was met het slachtoffer en ook ge[KA3]investeerd heeft in de renovatie van het warenhuis, komt warempel in de problemen en wordt mede-verdachte van de moord. Gelukkig is er een tweede moord, die Roiter op het spoor van de dader(s) zet. Interessante achtergrond: Berlijn in de greep van immobiliënhaaien, bouwpromotoren en grondinvesteerder. De sanering van vervallen gebouwen, na de sloping van de Muur, viert er hoogtij. Het verhaal, over een politiecommissaris die zijn erfenis investeert in onroerende goederen etc., geschreven door Andreas Pflüger, is lachwekkend. Glatzeder, meestal een uitstekend acteur, komt kleurloos over. Waarom moet hij zonodig in de meeste TATORT-afleveringen met elke vrouw die hij ontmoet tussen de lakens?

credits

Regie:
Jürgen Brauer
Cast:
Winfried Glatzeder, Robinson Reichel, Leslie Malton, Felix von Manteuffel, Nikolaus Paryla, Hanns Zischler, Heinz-Werner Kraehkamp
Scenario:
Andreas Pflüger
Jaar:
1997
Alt. titels:
Mordgeschäfte
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Mordgeschäfte (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken