Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Asif Kapadia. Met o.a. Abdul Rehman, Kokila Behen Mahendra, Soaid Bhai Karimbhai, Jigar Bhai Biehabhai en Satter Kahn.

VPRO Cinema

In een afgelegen gebied van India wordt een jongen betrapt op de diefstal van een schaap. Hij krijgt een brandmerk op het voorhoofd en wordt voor dood achtergelaten. Als hij ontwaakt is hij een paria waar niemand mee te maken wil hebben. Een vrouw ontfermt zich over hem en hij sluit vriendschap met haar twee zoontjes. Maar het verleden laat hem niet los. Indrukwekkende korte poëtische schets over het leven in een dorp in India. De levensgewoontes zijn hier hard en ongenadig en wie een misstap doet krijgt zelden een tweede kans in het leven. De film kabbelt rustig voort op een traag ritme en lijkt zich aan te passen aan het leven in die streek. Kapadia schreef zelf het scenario voor deze film die bekroond werd op de Festivals van korte films van Brest en Poitiers. Uiterst verzorgde fotografie van Romain Osin.

credits

Regie:
Asif Kapadia
Cast:
Abdul Rehman, Kokila Behen Mahendra, Soaid Bhai Karimbhai, Jigar Bhai Biehabhai, Satter Kahn, Prokash Bhai, Ranchhod Bhai Sakalchand, Abid Nagori, Ibhao Shaieh, Kalu Pathan
Productie:
Victoria Connell, Gauri Durga Rasgotra
Muziek:
Dario Marionelli
Jaar:
1997
Alt. titels:
Sheep Thief, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Levenservaring
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Sheep Thief (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken