Frankrijk 1994. Komedie van Jean-Paul Salomé. Met o.a. Zabou Breitman, Christian Charmetant, Michel Robin, Julie Voisin en Xavier Rothmann.

VPRO Cinema

Mathilde (Zabou), een zevenendertig jarige werkloze architecte betrekt met haar gezin een luxueus appartement in de betere wijk van de voorstad. Alles lijkt koek en ei te zijn in dit wereldje, maar Mathilde verliest langzamerhand haar greep op het leven en vlucht weg in de alcohol. Zonder dat ze het echt beseft kan ze niet meer leven zonder drank en de enige die dit lijkt op te merken is haar dertien-jarig dochtertje Marion (Voisin). Haar man Fran[KA10]cois (Charmetant), is geoloog en brengt veel tijd door in het buitenland. Zijn lange afwezigheden zorgen voor nog meer onstabiliteit in het leven van Mathilde en als hij thuis is merkt François de wanhoop van zijn vrouw niet eens op. Een gezin staat op het punt in elkaar te storten en dit alles wordt gezien vanuit het standpunt van Marion, die met heel wat vragen blijft zitten die ze niet begrijpt. Een interessant perspectief om dit probleem te benaderen, maar de opbouw van het verhaal is niet altijd even logisch. Zabou levert een goede prestatie, maar de jonge Voisin is toch moeiteloos de ster van de film. Achter de camera werd plaatsgenomen door Jacques Guérin.

credits

Regie:
Jean-Paul Salomé
Cast:
Zabou Breitman, Christian Charmetant, Michel Robin, Julie Voisin, Xavier Rothmann, Judith Magre, Marc Andréoni, Pierre Baton, Caroline Campos, Jean Grécault, Frédéric Hulne, Julien Joux, Daïna Lavarenne, Isabel Soimaud, Bernard Warnas, Clara Weber
Productie:
Serge Moati, Thierry Forsans, Philippe Perrin
Jaar:
1994
Alt. titels:
Grande fille, La
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Volwassen worden, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La grande fille (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken