Frankrijk 1996. Mysterie van Philomène Esposito. Met o.a. Julien Guiomar, Chantal Lauby, Etienne Chicot, Agathe De la Fontaine en Jenny Clève.

VPRO Cinema

Het platteland van Frankrijk, 1946. Vier maanden geleden verdween de man van Julia (Lauby) onder mysterieuze omstandigheden. Sindsdien staat Julia alleen voor de opvoeding van haar dochters L[KA1]eone (De la Fontaine) en Anna (Martel). Op een dag verschijnt Jean (Chicot), een oude vriend van Auguste (Guiomar), Julia's vader. Met lede ogen moet Léone toezien hoe deze vreemde man bij hen intrekt zonder dat er ook maar iemand bezwaar tegen heeft. Léone, die niet kan aanvaarden dat haar moeder haar vader bedriegt, eist een verklaring voor de verdwijning van deze laatste. Erg literair drama met oneindig veel dialogen, maar toch zit het sterk in elkaar. De jonge De la Fontaine is de revelatie van de film. Zij brengt haar uiterst moeilijke rol met de juiste dramatiek. De acteerprestaties liggen over de hele lijn op een zeer goed niveau en de sfeer op het na- oorlogse Franse platteland wordt met gevoel voor detail weergegeven. Esposito en Patrick Laurent baseerden hun scenario op de roman Le retour de Jean van Jacques Mazeau. Mooie fotografie van Emmanuel Machuel.

credits

Regie:
Philomène Esposito
Cast:
Julien Guiomar, Chantal Lauby, Etienne Chicot, Agathe De la Fontaine, Jenny Clève, Laura Martel, Vittoria Scognamiglio, Cyril Lecomte, Sylvie Herbert, Philippe Fretun, Michel Amphoux, Martin Guyol, Antonin Brissaud, Julien Cuiomar
Scenario:
Patrick Laurent
Productie:
Laurence Bachman, Jean-François Pierrard
Muziek:
L. Petitgand
Jaar:
1996
Alt. titels:
Secret de Julia, Le
Genres:
Mysterie, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le secret de Julia (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken