Frankrijk 1998. Komedie van Agnès Delarive. Met o.a. Michel Galabru, Philippe Clay, Darry Cowl, Isabelle De Botton en Michel Lagueyrie.

VPRO Cinema

Vijftig jaar al ondergaat Marcel (Galabru) het gezeur van zijn vrouw Simone. Wanneer zij plots overlijdt, beseft hij dat hem een nieuw leven wenkt. Hij kan nu ongestoord kaarten met zijn vrienden D[KA1]ed[KA1]e (Clay) en Dominique (Cowl) en hij maakt zelfs plannen om op reis te gaan. Maar een kat kruist zijn pad. Het gaat om de reïncarnatie van Simone... En alleen Marcel hoort de kat praten. Pretentieloze gedoe over reïncarnatie, geschreven door Claude Cauwet, naar een ideetje van André Naudin. Lijkt wel op de huid van Galabru, tedere mopperaar, geschreven. Hij maakt er, samen met zijn gabbers Clay en Cowl, nog iets aanvaardbaar van ondanks de vele hiaten in verhaal zonder enige inspiratie. Pour la petite histoire: Galabru's dochter Emmanuelle speelt het rolletje van de bibliothecaresse.

credits

Regie:
Agnès Delarive
Cast:
Michel Galabru, Philippe Clay, Darry Cowl, Isabelle De Botton, Michel Lagueyrie, Sonia Vollereaux, Alain Mac Moy, Yves Pignot, Bruno Chapelle, Mathieu Delarive, Emmanuelle Galabru
Scenario:
Claude Cauwet
Muziek:
Frédéric Porte
Jaar:
1998
Genres:
Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Tragikomedie, Fantasy, Klucht
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Marceeel!!! (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken