Verenigde Staten 1997. Komedie van William Dear. Met o.a. Jonathan Taylor Thomas, Devon Sawa, Scott Bairstow, Frances Fisher en Jamie Sheridan.

VPRO Cinema

Een min of meer waar gebeurd verhaal van de drie Stouffer- broertjes, avontuurlijke knapen die rond jaren 1966 als tieners door de V.S. trokken en met tweedehands camera`s wilde roofdieren in hun natuurlijke omgeving filmden. De jongens hopen dat hun filmmateriaal op de tv zal komen. De oudste (de film specificeert nooit hun leeftijd, maar ze lijken achttien, zestien en twaalf te zijn), Marty Stouffer (Bairstow), slaagt er finaal in. De drie broers werden later makers van natuurdocumentaires. Indien hun tocht het enige was geweest, zou dit een aantrekkelijke familiefilm zijn geworden met, dat neem je op de koopt toe, wat te veel close-ups van grommende beren. Jammer dat de nevenplots zo vervelend zijn: niet enkel de beledigde uil, maar vooral de chagrijnige vader (Sheridan) van de jongens met zijn beperkte dromen en zijn oude vliegtuig dat hij tracht te herstellen. Genoeg is genoeg. Scenario van David Michael Wieger. Camerawerk (in DuArt-kleur voor Panavision-breedscherm) van David Burr.

credits

Regie:
William Dear
Cast:
Jonathan Taylor Thomas, Devon Sawa, Scott Bairstow, Frances Fisher, Jamie Sheridan, Tracey Walter, Don Stroud, Zack Ward, Claudia Stedelin, Anastasia Spivey, Leighanne Wallace, Amy Lee Douglas
Scenario:
David Michael Wieger
Productie:
James G. Robinson, Irby Smith, Mark Stouffer, Gary Barber, Steve Tisch, Bill Todman jr, Kearie Peak
Muziek:
Joel McNeely
Jaar:
1997
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Americana, Dierenfilm, Natuurbescherming, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Wild America (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken