Frankrijk 1998. Drama van Pascal Kané. Met o.a. Georges Du Fresne, Hélène de Saint-Père, Nils Tavernier, Luis Rego en Leslie Lipkins.

VPRO Cinema

Wanneer labiele Pierre (Tavernier) plots in gevangenis belandt verzint zijn vrouw Arlette (de Saint-P[KA2]er) een verhaaltje om het nieuws voor haar kinderen draaglijker te maken. De tienjarige Angelo (Du Fresne) verdraait de feiten op zijn beurt en gelooft dat zijn vader in een `geheim centrum` verblijft, waar hij werkt aan futuristische en virtuele tv- uitzendingen. Pierre wil zijn zoon niet teleurstellen en speelt het spelletje mee. Spelbreker wordt een psycholoog (Athanase) die Arlette de raad geeft haar zoontje met de waarheid te confronteren. Hoe poëtisch en inventief het scenario van regisseur Kané en Jean-Francois Goyet ook is, voor veel echte emoties is hier nauwelijks plaats.

credits

Regie:
Pascal Kané
Cast:
Georges Du Fresne, Hélène de Saint-Père, Nils Tavernier, Luis Rego, Leslie Lipkins, Amandine Chauveau, Catherine Salviat, Max Athanase, Annick Brard, Urbain Cancelier, Jacques Brunet
Scenario:
Pascal Kané
Muziek:
Georges Arriagada
Jaar:
1998
Alt. titels:
Monde d'Angelo, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le monde d'Angelo (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken