Frankrijk 1997. Komedie van Philippe Venault. Met o.a. Tom Novembre, Yves Afonso, Bernadette Lafont, Elise Tielrooy en Tansou.

VPRO Cinema

Henri (Novembre) is een veertiger, vrijgezel en woont in bij zijn moeder Suzanne (Lafont). Overdag verdient hij de kost als boekhouder en `s nachts speelt hij saxofoon in een club. Daar raakt hij betrokken bij hero[KA3]inesmokkel en wordt gearresteerd. Zijn jonge advocate Isabelle (Tielrooy) lijkt op hem te vallen en beetje bij beetje raakt hij vertrouwd met het leven achter tralies en begint zelfs indruk te maken op echte bajesklanten. Best aardige komedie, geschreven door Michel Lagueyrie en Jean-Michel Meyrat met oubollige optimistische moraal: er is altijd hoop in het leven, ook als je vals beschuldigd in de problemen geraakt. Novembre maakt indruk als triestige eenzaat en moederskind die voor het eerst kennismaakt met de liefde. Lafont is minder indrukwekkend als hebberige moeder.

credits

Regie:
Philippe Venault
Cast:
Tom Novembre, Yves Afonso, Bernadette Lafont, Elise Tielrooy, Tansou, Pierre-Loup Rajot, André Penvern, Stéphane Boucher, Daniel Laloux, Eric Laugerias
Scenario:
Michel Lagueyrie
Jaar:
1997
Alt. titels:
Amour à l'ombre, L'
Genres:
Komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'amour à l'ombre (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken