Verenigde Staten 1976. Biografie van Sheldon Keller. Met o.a. Desi Arnaz, John Wayne, Vivian Vance, Danny Kaye en Gale Gordon.

VPRO Cinema

Een hulde aan een van Amerika`s populairste vrouwelijke humoristen, die over de hele wereld in de jaren 1950-60 succes oogstte met haar tv-reeksen [KL]I Love Lucy[KLE], [KL]The Lucy Show[KLE] en [KL]Here`s Lucy[KLE]. Het is een aaneenschakeling van een reeks van haar bekendste gags, w.o. het onvergetelijke `vitameataveganin`-nummer, een filmopname met John Wayne, een restaurantontmoeting met William Holden, een etentje in een Japans restaurant met Danny Kaye, een onhandig dansnummertje met Danny Thomas, een spiegel-imitatie met Harpo Marx, een Chaplin en Dietrich parodie en optredens met o.a. Red Skelton, John Bubbles, Dan Dailey, Richard Burton en Jack Benny. Een uitstekende introductie tot de gekke wereld van Lucille Ball (1910-1989) voor wie haar niet kent en een herontdekking van enkele van haar beste momenten voor haar onvoorwaardelijke fans. Over haar filmcarrière wordt niet gesproken. De fragmenten worden ingeleid door een aantal bekende acteurs. Keller schreef het scenario. Een cameraman werd niet gecrediteerd. Oorspronkelijk uitgebracht als CBS SALUTES LUCY.

credits

Regie:
Sheldon Keller
Cast:
Desi Arnaz, John Wayne, Vivian Vance, Danny Kaye, Gale Gordon, Sammy Davis jr, Bob Hope, Milton Berle, Johnny Carson, Dean Martin, Richard Burton, James Stewart
Productie:
Gary Morton, Sheldon Keller, Hal Collins, Howard McClay
Muziek:
Peter Matz
Jaar:
1976
Alt. titels:
CBS Salutes Lucy, Ball, Lucy
Genres:
Biografie, Komedie
Trefwoorden:
Compilatiefilm, Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Lucy (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken