Frankrijk 1997. Romantiek van Jacques Otmezguine. Met o.a. François Mathouret, Olivia Bonamy, Alice Béat, Dominique Guillo en Stéphane Guillon.

VPRO Cinema

Eugenie (Bonamy) maakt het uit met haar vriend die haar langs geen kanten begrijpt. Ze gaat naar het ouderlijk huis dat bewoond wordt door haar gescheiden vader, de vijftiger Gilles (Mathouret). Op het moment dat ze er binnen valt is er juist een feest aan de gang. De verjaardag wordt gevierd van Sabine (Béat), het nieuwe vriendinnetje van haar vader. Raar maar waar, het meisje is juist even oud als Eugenie. Deze laatste is niet erg opgetogen over de nieuwe relatie van haar vader. Ze beschouwd Sabine als een rivale, die de plaats wil innemen die haar toekomt aan de zijde van Gilles. Maar ook Sabine is niet van plan om de man die ze liefheeft op te geven. De jaloerse Eugenie doet alles om het koppel uit elkaar te trekken. Ze bedenkt een duivels plan dat niet kan mislukken. Pittige relatie-komedie over liefde met leeftijdsverschil. Haat en passie vliegen je rond de oren, maar het is allemaal humoristisch bedoeld. Geschikt voor een avondje pretentieloos amusement, maar geen film die je zal bijblijven. Claudine Vergnes en Christiane Lebrima schreven het scenario. Fotografie is van Bernard Malaisy.

credits

Regie:
Jacques Otmezguine
Cast:
François Mathouret, Olivia Bonamy, Alice Béat, Dominique Guillo, Stéphane Guillon, Edgar Givry, Consuelo De Haviland, Catherine Lefroid, François Marthouret
Productie:
Nelly Kafsky, Many Barthod
Camera:
Bernard Malaisy
Muziek:
Jacques Davidovici
Jaar:
1997
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Levenservaring, Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Elle a l'âge de ma fille (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken