Frankrijk 1997. Misdaad van Dominique Tabuteau. Met o.a. Richard Bohringer, Nathalie Nell, Sylvain Thoirey, François Bourcier en Julien Cafaro.

VPRO Cinema

Paul Brissac (Bohringer) is gerechtelijk journalist bij L`Objectif. Enkele jaren geleden werd hij ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Na vier jaar werd hij van alle blaam gezuiverd en vrijgelaten. Deze ervaring heeft echter diepe wonden nagelaten. In de processen die hij verslaat tracht hij steeds een gerechterlijke dwaling te voorkomen. Bij zijn onderzoek laat hij zich door niemand tegenhouden, zelfs niet door zijn hoofdredactrice Florence (Nell) of zijn zoon Cyril (Thoirey), die nog steeds aan zijn vader twijfelt. Hij mag ook rekenen op de medewerking van commissaris Mitzi Goldberg, die nochtans destijds verantwoordelijk was voor zijn arrestatie. Vergezocht drama over een journalist die overijverig snelle veroordelingen wil verhinderen. Een goedbedoelde aanklacht tegen sommige krantenpraktijken, maar met een scenario dat in zijn voegen kraakt. Het werd geschreven door Mireille Lantéri, Bernard Marié en Sophie Deschamps. Een goede Bohringer, die zich uitstekend verpersoonlijkt met zijn personage, kan de film niet helemaal redden. Stereo.

credits

Regie:
Dominique Tabuteau
Cast:
Richard Bohringer, Nathalie Nell, Sylvain Thoirey, François Bourcier, Julien Cafaro, Philippe Magnan, Coraly Zahonero, Corinne Marchand, Jessica Forde
Scenario:
Mireille Lantéri
Muziek:
Christian Loigerot, Thierry Geoffroy
Jaar:
1997
Alt. titels:
Homme en colère, Un
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Un homme en colère (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken