Frankrijk 1997. Misdaad van Christiane Lehérissey. Met o.a. Roland Giraud, Anaïs Jeanneret, Gérard Rinaldi, Jacques Bouanich en Philippe Durand.

VPRO Cinema

Instructeur Bartoletti (Giraud) wordt geconfronteerd met een pijnlijke situatie: bij een inbraak in het wapendepot van de politieschool wordt een van de leerlingen, die tussenbeide kwam, ernstig gewond. Bartoletti voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor dit drama. De inspecteur in spé handelde erg onhandig, dus neemt de instructeur aan dat hij te zachtaardig is omgesprongen met de studenten. Hij neemt zich voor zijn stijl te veranderen. Hij zal gehaat worden, dat wel, maar alles is beter dan inspecteurs te kweken die door kleine misdadigers eenvoudig afgeschoten kunnen worden. Hoe maak je harde politie-inspecteurs? Een handleiding in tien hoofdstukken. Een film voor de politiescholen, maar het grote publiek heeft weinig boodschap aan deze geschiedenis van een gewetensdilemma van een instructeur gemaakt voor de commerciële tv. Het scenario werd geschreven door Georges Desmouceaux, Olivier Szulzynger, Marie-José Malis em Dominique Roulet. De camera lag in handen van Patrice Payen.

credits

Regie:
Christiane Lehérissey
Cast:
Roland Giraud, Anaïs Jeanneret, Gérard Rinaldi, Jacques Bouanich, Philippe Durand, Roland Marchisio, P.F. Martin Laval, Frédéric Saurel, Antoine Dumerle, Sarah Bertrand
Scenario:
Georges Desmouceaux
Productie:
Alain Cert, Charline de Lépine
Muziek:
François Farrugia
Jaar:
1997
Alt. titels:
Basse-cour : Le diable dans l'école, La, Diable dans l'école, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen