Canada/Frankrijk 1992. Drama van Bernard Dumont. Met o.a. Pierre Malet, Guy Thauvette, Khanh Hua, Muriel Sabourin en Paul Robert Rivest.

VPRO Cinema

De jonge Franse etno-musicoloog Fabien (Malet) trekt naar het noorden van Canada om er de traditionele gezangen van de Kattajjak-eskimo`s op te nemen. Hij raakt vast in een afgelegen dorpje in de Hudson-baai waar eskimo`s, blanken en indianen op gespannen voet met elkaar samenleven. Jimmy (Thauvette), een jonge Cree-indiaan stelt hem voor om samen de reis naar het hoge noorden te voet af te leggen. Een trage psychologische avonturenfilm die zich afspeelt tegen de achtergrond van een van de meest barre streken van de westerse wereld, de Canadese toendra. De mensen zijn ruw en allesbehalve gastvrij en beschouwen elke vreemdeling als een gevaarlijke indringer. De twee hoofdrolspelers leveren goed werk, maar op de duur gaat hun tocht in de sneeuw toch wel vervelen. Pierre-Jean Maintigneux, Dumont en Michelle Allen baseerden hun scenario op een verhaal van Dumont en Victor Lluch. Mooie fotografie van Hugues De Haeck.

credits

Regie:
Bernard Dumont
Cast:
Pierre Malet, Guy Thauvette, Khanh Hua, Muriel Sabourin, Paul Robert Rivest, Luc Morrissette, Linda Roy, Luc Proulx, Chantal Desroches, Josephine Bacon, Emily Angnatuk, Alice Meeko, Bob Olivier, Georges Kadowaki, Charles Coocoo, Roger Léger, Mina Mickeyook, Jinnie Maluctu
Scenario:
Michelle Allen
Productie:
Daniel Vaissaire, Pierre Laberge
Muziek:
Gréco Casadesus
Jaar:
1992
Alt. titels:
Passage du Nord-Ouest, Le
Genres:
Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Psychologisch drama
Landen:
Canada, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le passage du Nord-Ouest (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken