Oostenrijk/Duitsland 1997. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Bruce Springsteen, Bob Dylan, Mick Jagger, Patti Scialfa en Chris Cornell.

VPRO Cinema

De legendarische popzanger Bruce Springsteen werd geboren in 1949 uit doodgewone arbeiders. Hij kende een gelukkige jeugd en kreeg op zijn veertiende zijn eerste gitaar. Hij wou vrij zijn en de muziek was zijn middel om dit te bereiken. Aanvankelijk werd hij sterk beïnvloed door Bob Dylan, maar nadat hij begin jaren 1970 ontdekt werd door de manager van The Rolling Stones begon hij een eigen stijl te ontwikkelen. Al vlug groeide Springsteen uit tot een mythe op zichzelf, die de bijnaam 'The Boss' kreeg. Deze documentaire bestaat voor een groot deel uit fragmenten van interviews die Springsteen op diverse tijdstippen gaf, plus een gesprek met de makers van onderhavige film. Beelden van optredens, die een idee geven van zijn vele hits, worden afgewisseld met gesprekken met mensen die met hem werkten of hem goed kennen. Het scenario is van de hand van Daniel Brauer. Ivo Kaloper deed de research en Sonja Lesovsky monteerde. Achter de camera namen Jo Molitoris en Josh Josimovic plaats.

credits

Regie:
Rudi Dolezal, Hannes Rossacher
Cast:
Bruce Springsteen, Bob Dylan, Mick Jagger, Patti Scialfa, Chris Cornell, Little Steven, Jonathan Demme, Wolfgang Niedecken, Bono
Scenario:
Daniel Brauer
Productie:
Thorsten Simon, Eva Deutinger
Muziek:
Patti Scialfa, Little Steven, Bruce Springsteen, Roy Orbison
Jaar:
1997
Alt. titels:
Springsteen, Bruce
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen