Canada 1997. Fantasy van Tom Day. Met o.a. David La Haye, Audrey Benoît, James Bradford, Sheena Larkin en Pierre Leblanc.

VPRO Cinema

Quebec 1856. Op het ogenblik van zijn priesterwijding merkt de jonge, devote Romuald (La Haye) een aantrekkelijke jonge vrouw op die hem lijkt te roepen. Hij weerstaat de verleiding en wordt naar een afgelegen parochie gezonden. Zijn voorganger heeft zelfmoord gepleegd. Op een avond wordt hij aan het sterfbed ontboden van Lady Clarimonde (Benoît). Deze lijkt als twee druppels water op de geheimzinnige dame van destijds. In vervoering kust hij haar en tot zijn verbazing komt haar ontzielde lichaam terug tot leven. Weer thuis vraagt hij zich af of dit alles echt gebeurd is, maar Clarimonde laat zich niet verloochenen. Poëtische mengeling van devotie en bekoring. Zal een priester zijn roeping volgen of zich laten verleiden door een mysterieuze vrouw, die duidelijk niet tot deze wereld behoort. Een scenario vol spanning en pure schoonheid, gelardeerd met een gezonde dosis erotiek, van Gerald Wexler, naar een kort verhaal van Théophile Gauthier. Mooie fotografie van François Protat.

credits

Regie:
Tom Day
Cast:
David La Haye, Audrey Benoît, James Bradford, Sheena Larkin, Pierre Leblanc, Guy Héroux, Frank Fontaine, Pierre Ladouceur, Jacques Galipeau
Productie:
Robin Spry, Jeff Fazio, Paul Painter, Bruce Moccia, Christian Gagné, Diane Arcand
Muziek:
Benoît Jutras
Schrijver:
Théophile Gauthier
Jaar:
1997
Alt. titels:
Hunger: Clarimonde, The, Clarimonde
Genres:
Fantasy, Historische film
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Erotiek, Fantasy, Religieuze film
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Hunger: Clarimonde (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken