Verenigde Staten 1968. Musical van Steve Binder. Met o.a. Elvis Presley, Scotty Moore, D.J. Fontana, Buddy Arett en The Blossoms.

VPRO Cinema

Nadat hij gedurende acht jaar afwezig was geweest van de concert-podia keerde Elvis Presley in 1968 terug met een grandioze tv-show. In een arena, een podium omringd door een groot aantal fans, zingt hij, gekleed in een strak sluitend leren pak een aantal van zijn grootste successen. Tussen de liedjes praat hij relaxed en ongedwongen met zijn musici en de mensen rond het podium. Dit optreden wordt onderbroken door twee show-nummers, bestaande uit zang en dans. Eerst een gospel-medley en daarna de beruchte bordeel-sequentie (die bij de oorspronkelijke uitzending in Amerika weggeknipt werd), opgebouwd rond het nummer 'Guitar Man'. De show toont Elvis op zijn best in de periode die zijn decadentie vooraf ging. Het scenario werd geschreven door Allan Blye en Chris Beard. Muzikale supervisie was in handen van Billy Goldenberg en Jack Elliott. Voor de fotografie tekende John Freschi. Vanzelfsprekend een niet te missen item voor de fans.

credits

Regie:
Steve Binder
Cast:
Elvis Presley, Scotty Moore, D.J. Fontana, Buddy Arett, The Blossoms, Barbara Burgess, Alan Fortas, Susan Henning, Charles Hooge, Lance LeGault, Tanya Lamani, Jaime Rogers, Claude Thompson
Scenario:
Allan Blye
Productie:
Steve Binder, Bob Finkel
Muziek:
Elvis Presley, Billy Goldenberg, Jack Elliott
Jaar:
1968
Alt. titels:
1968 Comeback Special, The
Genres:
Musical, Muziek
Trefwoorden:
Showfilm, Rock 'n' roll
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen