Duitsland 1997. Documentaire van Christian Bettges. Met o.a. Alan Posener, Jon Bon Jovi, Dick Rivers, Ted Herold en Damon Albarn.

VPRO Cinema

Na een korte schets over de muzieksituatie begin jaren 1950 krijgen we een portret van Elvis Presley vanaf zijn geboorte, over zijn dood, tot het ontstaan van de mythe. Alan Posener, de biograaf van Elvis, is de gids die ons leidt doorheen de diverse stadia van zijn carrière: jeugd, doorbraak, eerste tv- optredens, films, legerdienst, terugkeer in de VS, huwelijk, geboorte van Lisa Marie, scheiding, de snelle aftakeling en de dood. Veel nieuws weet hij niet te vertellen. De beelden heb je in diverse andere documentaires gezien en de commentaar is gewoon verslaggevend. Via getuigenissen van een reeks popsterren, een actrice die met hem gewerkt heeft en zijn kapper, Larry Geller, wordt vooral aandacht besteed aan de muzikale invloeden van waaruit Elvis vertrok en zijn invloed op generatiegenoten en hun opvolgers. Een observerende documentaire die weinig plaats laat aan interpretaties en beschouwingen. Bettges schreef zelf het scenario en Sigi Flierl stond in voor de montage. Gemaakt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de dood van Elvis.

credits

Regie:
Christian Bettges
Cast:
Alan Posener, Jon Bon Jovi, Dick Rivers, Ted Herold, Damon Albarn, Joe Perry, Nick Cave, Johnny Cash, Julie Parrish, Larry Geller
Productie:
Christoph Post, Andreas von Loessl
Jaar:
1997
Alt. titels:
Aufstieg und Fall des Kings of Rock 'n' Roll, Grandeur et déclin du King du rock 'n' roll, Presley, Elvis
Genres:
Documentaire, Biografie, Muziek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Popmuziek, Rock 'n' roll
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen